Proč se mi nelíbila kniha Tajemství

31. březen 2016 | 14.13 | rubrika: Deník studentky

Možná jste ji také četli: knihu Tajemství od Rhondy Byrne. Možná jste o ní alespoň slyšeli. Já jsem si ji přečetla také, a přestože jsem se na ni po přečtení všemožných recenzí velmi těšila, kniha mě opravdu zklamala. Dalo by se říci, že i naštvala. Proč?

komentáře (13) | přidat komentář | hodnocení 0.00 (0x) | přečteno: 68x

Recenze kurzu tvůrčího psaní

28. březen 2016 | 17.46 | rubrika: Deník studentky

Pokud sledujete můj seznam 101 cílů za 1001 dní a jeho postupné plnění, možná jste si povšimli, že jedním z mých cílů bylo absolvovat kurz tvůrčího psaní. Což se mi podařilo a nyní bych se s vámi ráda podělila o své dojmy.

komentáře (19) | přidat komentář | hodnocení 0.00 (0x) | přečteno: 139x

Instantní horká čokoláda bez kravského mléka

20. březen 2016 | 14.46 | rubrika: Recepty

Pokud máte intoleranci laktózy (jako já) nebo prostě z jakýchkoli důvodů nepijete kravské mléko, ale milujete horkou čokoládu a nechcete se jí vzdát, mám pro vás osvědčený recept.

komentáře (1) | přidat komentář | hodnocení 0.00 (0x) | přečteno: 33x

10 milých knih

28. listopad 2015 | 17.23 | rubrika: Knížky

V dnešní uspěchané době plné stresu a špatných zpráv je občas potřeba si od těchto věcí odpočinout. Třeba zalézt do postele s knížkou a hrnkem kakaa, zatímco venku se k zemi snáší sněhové vločky.... 

Dnes bych vám ráda doporučila 10 milých knih, které jsou pro tuhle příležitost jako stvořené- opravdu vás pohladí na duši.

komentáře (8) | přidat komentář | hodnocení 0.00 (0x) | přečteno: 70x

Co poslouchám při učení + tip na skvělou stránku

9. listopad 2015 | 15.11 | rubrika: Deník studentky

Hned na začátek malá anketa: učíte se raději v tichu, nebo posloucháte při učení hudbu? 

Já patřím do té druhé skupiny. Abych přehlušila ruch aut a tramvají zvenku, pouštím si do sluchátek instrumentální hudbu, která mi pomáhá se soustředit. Nikdy si ale nepouštím zpívané písně, protože ty na mě působí naopak rušivě.  

komentáře (15) | přidat komentář | hodnocení 0.00 (0x) | přečteno: 85x

Zajímavé video č. 6

3. září 2015 | 10.25 | rubrika: Zajímavá videa

Po prázdninách, strávených- jako každý rok- mimo civilizaci (rozuměj bez internetu) jsem tu s novým článkem. Dáme si tedy další Video týdne.

Pokud máte rádi seriály Agents of SHIELD a Agent Carter, tohle prostě musíte vidět. A radši u toho nic nekonzumujte, hrozí zadušení smíchy :D

komentáře (1) | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x) | přečteno: 24x

Nejlepší instrumentální filmové skladby

25. červen 2015 | 21.11 | rubrika: Filmy

Deset mých nejoblíbenějších instrumentálních filmových skladeb:

10. My Name Is Lincoln (film: Ostrov)

komentáře (4) | přidat komentář | hodnocení 0.00 (0x) | přečteno: 471x

Krémová pórková polévka

28. duben 2015 | 12.07 | rubrika: Recepty

Suroviny:

- 1 pórek

- 3/4 lžíce másla

- 1 bobkový list

- 1 kostka zeleninového bujónu

- 2 střední brambory

Na másle krátce osmažte pórek, dokud se nerozvoní. Přidejte brambory nakrájené na malé kostičky a zalijte vodou. Až voda začne vařit, přidejte zeleninový bujón a bobkový list. Vařte do změknutí brambor. Potom vyjměte bobkový list a polévku rozmixujte.

Většinou není třeba dosolovat, bujon je slaný dost, ale pokud je potřeba, samozřejmě dosolte.

Dobrou chuť! :)

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x) | přečteno: 18x

Guacamole

24. duben 2015 | 12.03 | rubrika: Recepty

Suroviny:

- 1 zralé avokádo

- 2 rajčata

- 1 větší stroužek česneku

- citronová nebo limetková šťáva (na 1 avokádo asi 1 lžíce šťávy)

- sůl

- pepř

Avokádo vydlabejte a rozmačkejte vidličkou. přidejte rajčata nakrájená na malinké kostičky, prolisovaný česnek a citronovou nebo limetkovou šťávu. Dochuťte solí a pepřem.

Podávejte s tortillovými chipsy nebo s opečeným toastovým chlebem či s bagetkou.

Dobrou chuť! :)

komentáře (1) | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x) | přečteno: 20x

Špagety s tuňákem a špenátem

19. duben 2015 | 11.57 | rubrika: Recepty

Suroviny:

- špagety (doporučuji celozrnné)

- olej

- 1 menší cibule nebo jarní cibulka

- 1 stroužek česneku

- 1 konzerva krájených rajčat

- asi 2 "hroudičky" mraženého listového špenátu

- 1 konzerva tuňáka

- bazalka

- sůl

- pepř

Na oleji si osmažte cibulku, přidejte rajčata, tuňáka, česnek a špenát. Nechte podusit. Před koncem už jen dochuťte solí, pepřem a bazalkou. Smíchejte s uvařenými špagetami.

Dobrou chuť! :)

komentáře (2) | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x) | přečteno: 38x