Možná jste ji také četli: knihu Tajemství od Rhondy Byrne. Možná jste o ní alespoň slyšeli. Já jsem si ji přečetla také, a přestože jsem se na ni po přečtení všemožných recenzí velmi těšila, kniha mě opravdu zklamala. Dalo by se říci, že i naštvala. Proč?
Pokud sledujete můj seznam 101 cílů za 1001 dní a jeho postupné plnění, možná jste si povšimli, že jedním z mých cílů bylo absolvovat kurz tvůrčího psaní. Což se mi podařilo a nyní bych se s vámi ráda podělila o své dojmy.
Pokud máte intoleranci laktózy (jako já) nebo prostě z jakýchkoli důvodů nepijete kravské mléko, ale milujete horkou čokoládu a nechcete se jí vzdát, mám pro vás osvědčený recept.
V dnešní uspěchané době plné stresu a špatných zpráv je občas potřeba si od těchto věcí odpočinout. Třeba zalézt do postele s knížkou a hrnkem kakaa, zatímco venku se k zemi snáší sněhové vločky....
Dnes bych vám ráda doporučila 10 milých knih, které jsou pro tuhle příležitost jako stvořené- opravdu vás pohladí na duši.
Hned na začátek malá anketa: učíte se raději v tichu, nebo posloucháte při učení hudbu?
Já patřím do té druhé skupiny. Abych přehlušila ruch aut a tramvají zvenku, pouštím si do sluchátek instrumentální hudbu, která mi pomáhá se soustředit. Nikdy si ale nepouštím zpívané písně, protože ty na mě působí naopak rušivě.
Po prázdninách, strávených- jako každý rok- mimo civilizaci (rozuměj bez internetu) jsem tu s novým článkem. Dáme si tedy další Video týdne.
Pokud máte rádi seriály Agents of SHIELD a Agent Carter, tohle prostě musíte vidět. A radši u toho nic nekonzumujte, hrozí zadušení smíchy :D
Deset mých nejoblíbenějších instrumentálních filmových skladeb:
10. My Name Is Lincoln (film: Ostrov)
Suroviny:
- 1 pórek
- 3/4 lžíce másla
- 1 bobkový list
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 2 střední brambory
Na másle krátce osmažte pórek, dokud se nerozvoní. Přidejte brambory nakrájené na malé kostičky a zalijte vodou. Až voda začne vařit, přidejte zeleninový bujón a bobkový list. Vařte do změknutí brambor. Potom vyjměte bobkový list a polévku rozmixujte.
Většinou není třeba dosolovat, bujon je slaný dost, ale pokud je potřeba, samozřejmě dosolte.
Dobrou chuť! :)
Suroviny:
- 1 zralé avokádo
- 2 rajčata
- 1 větší stroužek česneku
- citronová nebo limetková šťáva (na 1 avokádo asi 1 lžíce šťávy)
- sůl
- pepř
Avokádo vydlabejte a rozmačkejte vidličkou. přidejte rajčata nakrájená na malinké kostičky, prolisovaný česnek a citronovou nebo limetkovou šťávu. Dochuťte solí a pepřem.
Podávejte s tortillovými chipsy nebo s opečeným toastovým chlebem či s bagetkou.
Dobrou chuť! :)
Suroviny:
- špagety (doporučuji celozrnné)
- olej
- 1 menší cibule nebo jarní cibulka
- 1 stroužek česneku
- 1 konzerva krájených rajčat
- asi 2 "hroudičky" mraženého listového špenátu
- 1 konzerva tuňáka
- bazalka
- sůl
- pepř
Na oleji si osmažte cibulku, přidejte rajčata, tuňáka, česnek a špenát. Nechte podusit. Před koncem už jen dochuťte solí, pepřem a bazalkou. Smíchejte s uvařenými špagetami.
Dobrou chuť! :)