Na 1 porci potřebujete:
- kousek másla nebo lžičku olivového oleje
- 1 velké rajče nebo cherry rajčátka
- 4 vejce
- mléko
- sůl
- bazalka- čerstvá nebo sušená
Na másle nebo olivovém oleji nechte asi 1 minutu opékat rajčata. Rozšlehejte vejce, osolte, přidejte trošku mléka (chuť je pak jemnější) a pokud máte, můžete přidat nastrouhaný parmazán (i když to je trošku dražší záležitost, tedy pro studenta asi nepraktické). Pokud budete přidávat parmazán, solte jen málo, je sám o sobě slaný. Rozšlehaná vejce nalijte na pánev k rajčatům a míchejte. Hotová míchaná vajíčka posypte bazalkou, nejlepší je čerstvá, ale sušená taky není špatná, jen je trošku chuťově výraznější, tak to s ní nepřežeňte ;)