Ingredience: (na 1 porci)
- kuskus
- 1 lžíce sušeného mléka (kravského nebo rostlinného)
- skořice
- rozinky
- cukr, med nebo datlový sirup
Postup:
Do hlubokého talíře nasypte porci kuskusu a promíchejte se sušeným mlékem a s rozinkami. Zalijte horkou vodou, promíchejte a nechte nabobtnat. Doslaďte podle chuti a posypte skořicí.
Dobrou chuť! :)
Ingredience:
- 1 rajský protlak (velký- např. ten v tetrapacku)
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- koření: 1 bobkový list, 5 hřebíčků
- sůl, pepř
- cukr
Postup:
Na oleji osmažte cibuli, přidejte protlak a případně ještě trochu vody. Přiveďte k varu. Vložte bobkový list a hřebíčky
Ingredience:
- 4 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- bazalka
- sůl, pepř
Postup:
Z rajčat vykrojte "bubáky", nakrájejte je na kostičky a vložte do mixéru. Přidejte prolisovaný česnek, olej, čerstvou bazalku, sůl a pepř. Vše rozmixujte na hladkou omáčku, kterou smíchejte s horkými těstovinami.
Dobrou chuť! :)
Ingredience:
- 4 papriky
- 6 rajčat
- 1 cibule
- 2 vejce
- kvalitní klobása
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř
Postup:
Cibuli krátce osmahněte a přidejte papriky nakrájené na proužky. Pár minut je poduste, přidejte nakrájená (oloupaná) rajčata a ještě společně
Ingredience:
- 1/2 hrnku červené čočky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 konzerva krájených rajčat
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř
Postup:
Na oleji osmahněte cibuli a přidejte česnek. Čočku důkladně propláchněte studenou vodou a přidejte ji do hrnce. Ihned zalijte krájenými
Ingredience:
- papriky
- rajčata
- řapíkatý celer
- olivy
- olivový olej
- sůl
- 2 lžičky citronové šťávy
Postup:
Nakrájené ingredience smíchat, přidat citronovou šťávu, olivový olej a sůl. Nechat tak hodinku odležet v lednici.
Dobrou chuť! :)
Možná jste ji také četli: knihu Tajemství od Rhondy Byrne. Možná jste o ní alespoň slyšeli. Já jsem si ji přečetla také, a přestože jsem se na ni po přečtení všemožných recenzí velmi těšila, kniha mě opravdu zklamala. Dalo by se říci, že i naštvala. Proč?
Pokud sledujete můj seznam 101 cílů za 1001 dní a jeho postupné plnění, možná jste si povšimli, že jedním z mých cílů bylo absolvovat kurz tvůrčího psaní. Což se mi podařilo a nyní bych se s vámi ráda podělila o své dojmy.
Pokud máte intoleranci laktózy (jako já) nebo prostě z jakýchkoli důvodů nepijete kravské mléko, ale milujete horkou čokoládu a nechcete se jí vzdát, mám pro vás osvědčený recept.
V dnešní uspěchané době plné stresu a špatných zpráv je občas potřeba si od těchto věcí odpočinout. Třeba zalézt do postele s knížkou a hrnkem kakaa, zatímco venku se k zemi snáší sněhové vločky....
Dnes bych vám ráda doporučila 10 milých knih, které jsou pro tuhle příležitost jako stvořené- opravdu vás pohladí na duši.