Ingredience: (na 1 porci)
- kuskus
- 1 lžíce sušeného mléka (kravského nebo rostlinného)
- skořice
- rozinky
- cukr, med nebo datlový sirup
Postup:
Do hlubokého talíře nasypte porci kuskusu a promíchejte se sušeným mlékem a s rozinkami. Zalijte horkou vodou, promíchejte a nechte nabobtnat. Doslaďte podle chuti a posypte skořicí.
Dobrou chuť! :)
Ingredience:
- 1 rajský protlak (velký- např. ten v tetrapacku)
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- koření: 1 bobkový list, 5 hřebíčků
- sůl, pepř
- cukr
Postup:
Na oleji osmažte cibuli, přidejte protlak a případně ještě trochu vody. Přiveďte k varu. Vložte bobkový list a hřebíčky
Ingredience:
- 4 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- bazalka
- sůl, pepř
Postup:
Z rajčat vykrojte "bubáky", nakrájejte je na kostičky a vložte do mixéru. Přidejte prolisovaný česnek, olej, čerstvou bazalku, sůl a pepř. Vše rozmixujte na hladkou omáčku, kterou smíchejte s horkými těstovinami.
Dobrou chuť! :)
Ingredience:
- 4 papriky
- 6 rajčat
- 1 cibule
- 2 vejce
- kvalitní klobása
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř
Postup:
Cibuli krátce osmahněte a přidejte papriky nakrájené na proužky. Pár minut je poduste, přidejte nakrájená (oloupaná) rajčata a ještě společně
Ingredience:
- 1/2 hrnku červené čočky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 konzerva krájených rajčat
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř
Postup:
Na oleji osmahněte cibuli a přidejte česnek. Čočku důkladně propláchněte studenou vodou a přidejte ji do hrnce. Ihned zalijte krájenými
Ingredience:
- papriky
- rajčata
- řapíkatý celer
- olivy
- olivový olej
- sůl
- 2 lžičky citronové šťávy
Postup:
Nakrájené ingredience smíchat, přidat citronovou šťávu, olivový olej a sůl. Nechat tak hodinku odležet v lednici.
Dobrou chuť! :)
Pokud máte intoleranci laktózy (jako já) nebo prostě z jakýchkoli důvodů nepijete kravské mléko, ale milujete horkou čokoládu a nechcete se jí vzdát, mám pro vás osvědčený recept.
Suroviny:
- 1 pórek
- 3/4 lžíce másla
- 1 bobkový list
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 2 střední brambory
Na másle krátce osmažte pórek, dokud se nerozvoní. Přidejte brambory nakrájené na malé kostičky a zalijte vodou. Až voda začne vařit, přidejte zeleninový bujón a bobkový list. Vařte do změknutí brambor. Potom vyjměte bobkový list a polévku rozmixujte.
Většinou není třeba dosolovat, bujon je slaný dost, ale pokud je potřeba, samozřejmě dosolte.
Dobrou chuť! :)
Suroviny:
- 1 zralé avokádo
- 2 rajčata
- 1 větší stroužek česneku
- citronová nebo limetková šťáva (na 1 avokádo asi 1 lžíce šťávy)
- sůl
- pepř
Avokádo vydlabejte a rozmačkejte vidličkou. přidejte rajčata nakrájená na malinké kostičky, prolisovaný česnek a citronovou nebo limetkovou šťávu. Dochuťte solí a pepřem.
Podávejte s tortillovými chipsy nebo s opečeným toastovým chlebem či s bagetkou.
Dobrou chuť! :)
Suroviny:
- špagety (doporučuji celozrnné)
- olej
- 1 menší cibule nebo jarní cibulka
- 1 stroužek česneku
- 1 konzerva krájených rajčat
- asi 2 "hroudičky" mraženého listového špenátu
- 1 konzerva tuňáka
- bazalka
- sůl
- pepř
Na oleji si osmažte cibulku, přidejte rajčata, tuňáka, česnek a špenát. Nechte podusit. Před koncem už jen dochuťte solí, pepřem a bazalkou. Smíchejte s uvařenými špagetami.
Dobrou chuť! :)