Bramborové placky

31. prosinec 2018 | 17.06 | rubrika: Recepty

BRAMBOROVÉ PLACKY-oloupáme den předem ve slupce uvařené brambory a jemně nastrouháme.Smícháme se solí a hrubou moukou,které dáme tolik,aby se těsto nelepilo,ale nedrolilo.Vypracujeme těsto,vyválíme

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 0.00 (0x) | přečteno: 45x

Bramboráky z ovesných vloček

31. prosinec 2018 | 16.39 | rubrika: Recepty

Ingredience:

- 1 velký brambor

- 1 cibule

- 200g ovesných vloček

- 2 vejce

- česnek

- oregano

- sůl

Postup:

Vločky na 20 minut namočit, slít vodu, přistrouhat syrový brambor, přidat osmaženou cibulku, česnek, vejce, oregano a sůl. Dát na plech vyložený pečícím papírem a péct cca 20 minut, pak obrátit a 10 minut dopéct.

komentáře (1) | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x) | přečteno: 19x

Kuskus nasladko

18. červen 2016 | 16.54 | rubrika: Recepty

Ingredience: (na 1 porci)

- kuskus

- 1 lžíce sušeného mléka (kravského nebo rostlinného)

- skořice

- rozinky

- cukr, med nebo datlový sirup

Postup:

Do hlubokého talíře nasypte porci kuskusu a promíchejte se sušeným mlékem a s rozinkami. Zalijte horkou vodou, promíchejte a nechte nabobtnat. Doslaďte podle chuti a posypte skořicí.

Dobrou chuť! :)

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x) | přečteno: 18x

Rajská polévka

15. červen 2016 | 18.01 | rubrika: Recepty

Ingredience:

- 1 rajský protlak (velký- např. ten v tetrapacku)

- 1 cibule

- 1 lžíce oleje

- koření: 1 bobkový list, 5 hřebíčků

- sůl, pepř

- cukr

Postup:

Na oleji osmažte cibuli, přidejte protlak a případně ještě trochu vody. Přiveďte k varu. Vložte bobkový list a hřebíčky

komentáře (2) | přidat komentář | hodnocení 0.00 (0x) | přečteno: 34x

Omáčka na těstoviny ze syrových rajčat

13. červen 2016 | 10.52 | rubrika: Recepty

Ingredience:

- 4 rajčata

- 2 stroužky česneku

- 1 lžíce olivového oleje

- bazalka

- sůl, pepř

Postup:

Z rajčat vykrojte "bubáky", nakrájejte je na kostičky a vložte do mixéru. Přidejte prolisovaný česnek, olej, čerstvou bazalku, sůl a pepř. Vše rozmixujte na hladkou omáčku, kterou smíchejte s horkými těstovinami.

Dobrou chuť! :)

komentáře (3) | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 1 (1x) | přečteno: 23x

Klasické lečo

11. červen 2016 | 11.45 | rubrika: Recepty

Ingredience:

- 4 papriky

- 6 rajčat

- 1 cibule

- 2 vejce

- kvalitní klobása

- 2 lžíce oleje

- sůl, pepř

Postup:

Cibuli krátce osmahněte a přidejte papriky nakrájené na proužky. Pár minut je poduste, přidejte nakrájená (oloupaná) rajčata a ještě společně

komentáře (5) | přidat komentář | hodnocení 0.00 (0x) | přečteno: 26x

Polévka z červené čočky

9. červen 2016 | 15.36 | rubrika: Recepty

Ingredience:

- 1/2 hrnku červené čočky

- 1 cibule

- 2 stroužky česneku

- 1 konzerva krájených rajčat

- 1 lžíce oleje

- sůl, pepř

Postup:

Na oleji osmahněte cibuli a přidejte česnek. Čočku důkladně propláchněte studenou vodou a přidejte ji do hrnce. Ihned zalijte krájenými

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 0.00 (0x) | přečteno: 23x

Salát s olivami a řapíkatým celerem

7. červen 2016 | 17.36 | rubrika: Recepty

Ingredience:

- papriky

- rajčata

- řapíkatý celer

- olivy

- olivový olej

- sůl

- 2 lžičky citronové šťávy

Postup:

Nakrájené ingredience smíchat, přidat citronovou šťávu, olivový olej a sůl. Nechat tak hodinku odležet v lednici.

Dobrou chuť! :)

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x) | přečteno: 23x

Instantní horká čokoláda bez kravského mléka

20. březen 2016 | 14.46 | rubrika: Recepty

Pokud máte intoleranci laktózy (jako já) nebo prostě z jakýchkoli důvodů nepijete kravské mléko, ale milujete horkou čokoládu a nechcete se jí vzdát, mám pro vás osvědčený recept.

komentáře (1) | přidat komentář | hodnocení 0.00 (0x) | přečteno: 33x

Krémová pórková polévka

28. duben 2015 | 12.07 | rubrika: Recepty

Suroviny:

- 1 pórek

- 3/4 lžíce másla

- 1 bobkový list

- 1 kostka zeleninového bujónu

- 2 střední brambory

Na másle krátce osmažte pórek, dokud se nerozvoní. Přidejte brambory nakrájené na malé kostičky a zalijte vodou. Až voda začne vařit, přidejte zeleninový bujón a bobkový list. Vařte do změknutí brambor. Potom vyjměte bobkový list a polévku rozmixujte.

Většinou není třeba dosolovat, bujon je slaný dost, ale pokud je potřeba, samozřejmě dosolte.

Dobrou chuť! :)

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x) | přečteno: 18x