V zimě se často dostaví ponurá nálada. Proto bych se s vámi chtěla podělit o deset filmů, které vám v tomhle období zaručeně pomůžou odolat všem splínům.
Jakožto lůzr bez partnera a přátel trávím Silvestry doma a cpu se chlebíčky a jednohubkami. Jelikož v televizi na Silvestra nebylo nic kloudného už asi deset let, většinou si prostě pustím nějaký film. Včera jsem ale udělala výjimku a pustila si BBC One online. A dobře jsem udělala, protože takhle jsem se nenasmála snad několik měsíců.
Přišel čas na shrnutí uplynulého roku. Co jsem tedy letos přečetla?
Dnešní článek je speciálně na Tlapčino přání a dozvíte se v něm, jak probíhala moje učitelská praxe.
POZOR, OBSAHUJE SPOILERY.
Po několika letech dostali fanoušci Harryho Pottera šanci vrátit se do kouzelnického světa, tentokrát prostřednictvím filmu Fantastická zvířata a kde je najít. Já jsem si tuto událost samozřejmě nemohla nechat ujít a vyrazila do kina. A jak se mi film líbil?
Přesně před týdnem, tedy ve čtvrtek 27. října, jsem se vydala do brněnského kina Scala na přímý přenos představení The Entertainer (Komik) z londýnského Garrick Theatre.
Představení, uvedené společností Kenneth Branagh Theatre Company, se v Londýně hraje již od srpna. V hlavní roli Kenneth Branagh (kterého určitě všichni znáte jako Lockharta z Harryho Pottera), další známou tváří je například Sophie McShera (Daisy z Downton Abbey).
Po letech jsem se konečně dokopala k tomu, abych se zbavila té vypalující oranžové a nahodila nějaký nový design. Není to žádné terno, ale doufám, že se vám bude líbit.
Pokud nový vzhled blogu nevidíte, zkuste smazat cookies :)
Dnes bych vám ráda povyprávěla o tom, proč se já a sport nemáme moc v lásce. Vlastně já a jakýkoli druh pohybu.
Ingredience: (na 1 porci)
- kuskus
- 1 lžíce sušeného mléka (kravského nebo rostlinného)
- skořice
- rozinky
- cukr, med nebo datlový sirup
Postup:
Do hlubokého talíře nasypte porci kuskusu a promíchejte se sušeným mlékem a s rozinkami. Zalijte horkou vodou, promíchejte a nechte nabobtnat. Doslaďte podle chuti a posypte skořicí.
Dobrou chuť! :)
Ingredience:
- 1 rajský protlak (velký- např. ten v tetrapacku)
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- koření: 1 bobkový list, 5 hřebíčků
- sůl, pepř
- cukr
Postup:
Na oleji osmažte cibuli, přidejte protlak a případně ještě trochu vody. Přiveďte k varu. Vložte bobkový list a hřebíčky