3. listopad 2016 v 08.43 | rubrika: Deník studentky
Přesně před týdnem, tedy ve čtvrtek 27. října, jsem se vydala do brněnského kina Scala na přímý přenos představení The Entertainer (Komik) z londýnského Garrick Theatre. Představení, uvedené společností Kenneth Branagh Theatre Company, se v Londýně hraje již od srpna. V hlavní roli Kenneth Branagh (kterého určitě všichni znáte jako Lockharta z Harryho Pottera), další známou tváří je například Sophie McShera (Daisy z Downton Abbey). ![]() |
přečteno: 68x | komentáře (10)
|
Nový design blogu
30. říjen 2016 v 18.18 | rubrika: Ostatní
Po letech jsem se konečně dokopala k tomu, abych se zbavila té vypalující oranžové a nahodila nějaký nový design. Není to žádné terno, ale doufám, že se vám bude líbit. Pokud nový vzhled blogu nevidíte, zkuste smazat cookies :) |
přečteno: 38x | komentáře (9)
|
27. říjen 2016 v 11.11 | rubrika: Deník studentky
Dnes bych vám ráda povyprávěla o tom, proč se já a sport nemáme moc v lásce. Vlastně já a jakýkoli druh pohybu. |
přečteno: 95x | komentáře (8)
|
Kuskus nasladko
18. červen 2016 v 16.54 | rubrika: Recepty
Ingredience: (na 1 porci) - kuskus - 1 lžíce sušeného mléka (kravského nebo rostlinného) - skořice - rozinky - cukr, med nebo datlový sirup
Postup: Do hlubokého talíře nasypte porci kuskusu a promíchejte se sušeným mlékem a s rozinkami. Zalijte horkou vodou, promíchejte a nechte nabobtnat. Doslaďte podle chuti a posypte skořicí.
Dobrou chuť! :) |
přečteno: 18x | přidat komentář
|
15. červen 2016 v 18.01 | rubrika: Recepty
Ingredience: - 1 rajský protlak (velký- např. ten v tetrapacku) - 1 cibule - 1 lžíce oleje - koření: 1 bobkový list, 5 hřebíčků - sůl, pepř - cukr
Postup: Na oleji osmažte cibuli, přidejte protlak a případně ještě trochu vody. Přiveďte k varu. Vložte bobkový list a hřebíčky |
přečteno: 34x | komentáře (2)
|
Omáčka na těstoviny ze syrových rajčat
13. červen 2016 v 10.52 | rubrika: Recepty
Ingredience: - 4 rajčata - 2 stroužky česneku - 1 lžíce olivového oleje - bazalka - sůl, pepř
Postup: Z rajčat vykrojte "bubáky", nakrájejte je na kostičky a vložte do mixéru. Přidejte prolisovaný česnek, olej, čerstvou bazalku, sůl a pepř. Vše rozmixujte na hladkou omáčku, kterou smíchejte s horkými těstovinami.
Dobrou chuť! :)
|
přečteno: 23x | komentáře (3)
|
11. červen 2016 v 11.45 | rubrika: Recepty
Ingredience: - 4 papriky - 6 rajčat - 1 cibule - 2 vejce - kvalitní klobása - 2 lžíce oleje - sůl, pepř
Postup: Cibuli krátce osmahněte a přidejte papriky nakrájené na proužky. Pár minut je poduste, přidejte nakrájená (oloupaná) rajčata a ještě společně |
přečteno: 26x | komentáře (5)
|
9. červen 2016 v 15.36 | rubrika: Recepty
Ingredience: - 1/2 hrnku červené čočky - 1 cibule - 2 stroužky česneku - 1 konzerva krájených rajčat - 1 lžíce oleje - sůl, pepř
Postup: Na oleji osmahněte cibuli a přidejte česnek. Čočku důkladně propláchněte studenou vodou a přidejte ji do hrnce. Ihned zalijte krájenými |
přečteno: 23x | přidat komentář
|
Salát s olivami a řapíkatým celerem
7. červen 2016 v 17.36 | rubrika: Recepty
Ingredience: - papriky - rajčata - řapíkatý celer - olivy - olivový olej - sůl - 2 lžičky citronové šťávy
Postup: Nakrájené ingredience smíchat, přidat citronovou šťávu, olivový olej a sůl. Nechat tak hodinku odležet v lednici.
Dobrou chuť! :)
|
přečteno: 24x | přidat komentář
|
31. březen 2016 v 14.13 | rubrika: Deník studentky
Možná jste ji také četli: knihu Tajemství od Rhondy Byrne. Možná jste o ní alespoň slyšeli. Já jsem si ji přečetla také, a přestože jsem se na ni po přečtení všemožných recenzí velmi těšila, kniha mě opravdu zklamala. Dalo by se říci, že i naštvala. Proč? |
přečteno: 68x | komentáře (13)
|