Přesně před týdnem, tedy ve čtvrtek 27. října, jsem se vydala do brněnského kina Scala na přímý přenos představení The Entertainer (Komik) z londýnského Garrick Theatre.
Představení, uvedené společností Kenneth Branagh Theatre Company, se v Londýně hraje již od srpna. V hlavní roli Kenneth Branagh (kterého určitě všichni znáte jako Lockharta z Harryho Pottera), další známou tváří je například Sophie McShera (Daisy z Downton Abbey).
Po letech jsem se konečně dokopala k tomu, abych se zbavila té vypalující oranžové a nahodila nějaký nový design. Není to žádné terno, ale doufám, že se vám bude líbit.
Pokud nový vzhled blogu nevidíte, zkuste smazat cookies :)
Dnes bych vám ráda povyprávěla o tom, proč se já a sport nemáme moc v lásce. Vlastně já a jakýkoli druh pohybu.
Ingredience: (na 1 porci)
- kuskus
- 1 lžíce sušeného mléka (kravského nebo rostlinného)
- skořice
- rozinky
- cukr, med nebo datlový sirup
Postup:
Do hlubokého talíře nasypte porci kuskusu a promíchejte se sušeným mlékem a s rozinkami. Zalijte horkou vodou, promíchejte a nechte nabobtnat. Doslaďte podle chuti a posypte skořicí.
Dobrou chuť! :)
Ingredience:
- 1 rajský protlak (velký- např. ten v tetrapacku)
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- koření: 1 bobkový list, 5 hřebíčků
- sůl, pepř
- cukr
Postup:
Na oleji osmažte cibuli, přidejte protlak a případně ještě trochu vody. Přiveďte k varu. Vložte bobkový list a hřebíčky
Ingredience:
- 4 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- bazalka
- sůl, pepř
Postup:
Z rajčat vykrojte "bubáky", nakrájejte je na kostičky a vložte do mixéru. Přidejte prolisovaný česnek, olej, čerstvou bazalku, sůl a pepř. Vše rozmixujte na hladkou omáčku, kterou smíchejte s horkými těstovinami.
Dobrou chuť! :)
Ingredience:
- 4 papriky
- 6 rajčat
- 1 cibule
- 2 vejce
- kvalitní klobása
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř
Postup:
Cibuli krátce osmahněte a přidejte papriky nakrájené na proužky. Pár minut je poduste, přidejte nakrájená (oloupaná) rajčata a ještě společně
Ingredience:
- 1/2 hrnku červené čočky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 konzerva krájených rajčat
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř
Postup:
Na oleji osmahněte cibuli a přidejte česnek. Čočku důkladně propláchněte studenou vodou a přidejte ji do hrnce. Ihned zalijte krájenými
Ingredience:
- papriky
- rajčata
- řapíkatý celer
- olivy
- olivový olej
- sůl
- 2 lžičky citronové šťávy
Postup:
Nakrájené ingredience smíchat, přidat citronovou šťávu, olivový olej a sůl. Nechat tak hodinku odležet v lednici.
Dobrou chuť! :)
Možná jste ji také četli: knihu Tajemství od Rhondy Byrne. Možná jste o ní alespoň slyšeli. Já jsem si ji přečetla také, a přestože jsem se na ni po přečtení všemožných recenzí velmi těšila, kniha mě opravdu zklamala. Dalo by se říci, že i naštvala. Proč?